שנת 2018 באה בסימן של בריאות והתקדמות לצרכנות נכונה יותר.

כמעט כל שבוע ישנה כתבת תחקיר חדשה בפריים טיים על מוצר מזון כזה או אחר שהורס את בריאותנו, וכולנו המומים.

חלב פרה – למה אנחנו צורכים אותו בכלל?

חלב הוא הסופר פוד של הטבע המיועד ליונקים בחודשים הראשונים לחייהם, כאשר אינם יכולים עדיין לצרוך מזון מוצק.

חלב פרה וכל חלב של יונק אחר כמו גם של בני האדם מכיל כל מה שיצור קטן צריך כדי לגדול. לגדול הרבה ומהר.

המכונה החכמה בעולם, גוף האדם, מייצרת בחודשי היניקה את האנזים לקטאז במטרה לעכל את הלקטוז שבחלב, ולאחר שאין אנו צריכים יותר את חלב האם, מפסיקה.

זוהי הסיבה שב 80% מאוכלוסיית ישראל קיימת רגישות ללקטוז.

רגישות ללקטוז מתאפיינת בכאבי בטן, שלשולים, חולשה, תסמונת המעי הרגיז ועוד שלל תופעות לא נעימות לאחר צריכת חלב פרה, בגלל החוסר באנזים לקטאז, הגורם לאי איכול הלקטוז.

בישראל, שברנו שיאים עולמייים.

אנחנו מייצרים הכי הרבה ליטר חלב בשנה לפרה אחת.

איך עשינו את זה ?

דאגנו שהפרות יהיו כל זמן אפשרי בהריון ( 300 ימים בשנה !). וההשלכות?

חלב פרה בימינו מכיל כמויות עצומות של הורמוני מין נקביים הגורמים לשלל בעיות בגוף האדם, כגון התבגרות מינית מוקדמת אצל ילדות, אקנה, ומיני סוגי סרטן תלוי הורמונים ( סרטן השחלה, סרטן השד, סרטן הערמונית ועוד)

אז האם חלב בריא לנו? כן. אך ורק בחודשי הינקות- ולא מעבר לכך.

בגיל בגרות ניתן לצרוך מיני חלב צמחי כמו חלב סויה, שקדים, אורז ועוד. איזה חלב הכי בריא?

כמות הגדולה ביותר של סידן וסיבים נמצאת בחלב האורז.

חלב והתעשייה- כל האמת וכל התשובות על השפעת החלב ותעשיית החלב על גופנו.

אולי תאהבו גם

יש לכם מה להוסיף?

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.